
6 osób
Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: autorzy
Moderacja: przed publikacją
Michał Bałazy dla bywajtu
Kucharz, restauracja&dom przyjęć Amrestis, Jastrzębie Zdrój, ul. Energetyków 14
1. Kucharz w pełni sezonu
To bardzo zmęczony człowiek, któremu energii dodaje satysfakcja z realizowanej pasji.
2. Niedoceniane polskie składniki
Kasza, pigwa, jarzębina
3. Fajny przepis na jesień
Krem z dyni z chipsami z jabłka (może mało oryginalny ale pyszny)
4. Restauracyjny patent dla domowej kuchni
Kiedy grillujemy mięso na patelni, pamiętajmy o dwóch rzeczach: patelnię rozgrzewamy aż do momentu, kiedy zobaczymy pierwszy dym, a po zakończeniu obróbki mięso musi odpocząć kilka chwil w piekarniku ustawionym na 90 st. C.
5. Ulubiona przyprawa
Szafran, imbir, czerwony pieprz
6. Pomysł ze świata
Pieczenie mięsa w niskiej temperaturze
7. Najtrudniejszy klient
Goście przyjęcia zorganizowanego z okazji diamentowego jubileuszu panowania królowej Elżbiety II
8. Niekonwencjonalnie , czyli...
Inaczej niż ogólnie znane i przyjęte
9. Recepta na romantyczną kolację
Dwoje ludzi połączonych gorącym uczuciem i krewetki pieczone z chorizo na quinoi szafranowej