8 osób
Ustawienia strony:
Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: po publikacji
Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: po publikacji
RSS
RSS
Smakowało mi
Zjedliście gdzieś coś dobrego? Napiszcie o tym!
Zachęcony ciekawymi wypowiedziami Konrada Birka z restauracji Sowa i Przyjaciele udałem się do niej na "niedzielny" obiad. Z menu o grubości książki wybrałem dania - jak mi się wydawało - najzwyklejsze: zupę z dyni, sznycel wiedeński i deser czekoladowy.
Krem z dyni o dobrej konsystencji (ani zbyt gęsty, ani zbyt rzadki) z... czytaj dalej
Oceny +3/-0,
komentarze 1,
ostatni
od martachowaniec:
zupa dyniowa
ta zupa wygląda pysznie! Na zdjęciu jak małe dziełko sztuki!
...
w Soul Kitchen
Przychodzi taki, wybrzydza i zamiast - jak pan Bóg przykazał - odmówić przed posiłkiem podziękowanie wyjmuje telefon, wstaje, kręci się i fotografuje... - Co fotografuje? Obiad, proszę pana, fotografuje. Każde danie! Żeby to tylko jeden taki przychodził, ale to już jakaś plaga. Potem na bloga wrzuca i chwali się do buraka...[zasłyszane kiedyś... czytaj dalej
czyli o zaletach wielu restauracji Socjal
Trochę się już na bywajtu pisało o warszawskich poszukiwaniach prawdziwie włoskiej pizzy. Było już o Pizzerii UFO na starówce i o Cafe Spokojna niedaleko Powązek. Dzisiaj pod lupę weźmy stosunkowo nowe miejsce na kuliarnej mapie Warszawy - restaurację Socjal.
Niewielki lokal mieści się w samym centrum miasta - na ul. Foksal. Ceny... czytaj dalej
Oceny +1/-0
Jedna z pierwszych pizzerii w Warszawie. Świetna lokalizacja: Kilińskiego 1 na Starym Mieście naprzeciwko pomnika Małego Powstańca. Wnętrze trochę zaniedbane, od lat niezmiennie żółte. Na ścianach kolekcja wycinków z pochwałami w starych gazetach. Nie chodzimy tam jednak, by podziwiać wystrój sali albo czytać o historii. Chodzimy tam na pizzę - bodaj... czytaj dalej
O restauracji przypomniał mi Kuba opisując uroki północnych okolic Warszawy w notatce Popowo. Niegdyś było to miejsce kultowe, podobno jedno z niewielu w PRL, gdzie można było dobrze zjeść. Kilka lat temu przy okazji zmiany właściciela zmieniła się też nazwa restauracji z "Pod Złotym Linem" na "Złoty Lin". Jej specjalnością... czytaj dalej
Oceny +4/-0
Pyszne klimaty na Ursynowie
O restauracji Bałkański Kocioł usłyszałam od znajomych. Dopiero po zgooglowaniu nazwy, odkryłam, że według portalu gastronauci.pl knajpa znajduje się w pierwszej dziesiątce warszawskich restauracji.W czwartkowy wieczór dostaliśmy ostatni wolny stolik (liczni goście, którzy na miejsce dotarli po nas, nie mieli tyle szczęścia). Podobno na weekend i wieczory warto... czytaj dalej
Oceny +2/-0
I inne przysmaki z widokiem na stajnie.
Jadąc z Piaseczna do Góry Kalwarii po jakiś sześciu kilometrach zobaczymy tabliczkę w stylu „Gmina Piaseczno żegna”. Jeżeli skręcimy tuż przed nią w lewo, to po przebyciu ośmiuset metrów ujrzymy Stajnię Chojnów.
Znajdują się tam cztery budynki z boksami dla koni, dwa zewnętrzne maneże i dwie kryte ujeżdżalnie, oraz restauracja... czytaj dalej
Oceny +5/-0