Smakowało mi
8 osób
Moderatorzy:
    pinot

Ustawienia strony:

Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: po publikacji
RSS RSS
Zarejestruj się

Antrykot z Angusa

I inne przysmaki z widokiem na stajnie.

Jadąc z Piaseczna do Góry Kalwarii po jakiś sześciu kilometrach zobaczymy tabliczkę w stylu „Gmina Piaseczno żegna”. Jeżeli skręcimy tuż przed nią w lewo, to po przebyciu ośmiuset metrów ujrzymy Stajnię Chojnów.
 

(ch)

 

Znajdują się tam cztery budynki z boksami dla koni, dwa zewnętrzne maneże i dwie kryte ujeżdżalnie, oraz restauracja. A dookoła pastwiska o powierzchni 20 ha. Co roku rozgrywane są tu zawody w skokach przez przeszkody i w ujeżdżaniu. Można tu też oddać swojego pupila do końskiego pensjonatu, albo po prostu wziąć lekcje jazdy.
 

(ch)

 

Ja zachęcam do odwiedzenia tamtejszej restauracji. Nie jest tam tanio, ale wysokie ceny zrekompensuje nam smak wyszukanych potraw. Menu zmienia się co tydzień i mieści zazwyczaj kilkanaście pozycji. Dzięki temu wszystko jest przyrządzane ze świeżych składników i wszystko jest naprawdę smaczne. Tytułowy antrykot z Angusa jest daniem popisowym szefa kuchni, ale tak samo dobra jest polędwica na ratatouille czy sum w sosie porowym. A i desery zadowolą najbardziej wymagające podniebienia – przygotowuje je cukiernik Wedla, który przyjeżdża tam co parę dni.
 

(ch)

 

  • (ch)
Ostatnio komentowane na stronie:
05/11/2013 pioter

Bar Przystań w Sopocie

14 komentarzy, ostatni z 27/07/2016 od izmi
11/02/2014 Ola

Chinkali

gruzińskie pierogi
7 komentarzy, ostatni z 14/04/2016 od Mis_Paskownik