W kuchni z pomysłem
7 osób
Moderatorzy:
    Agata ruda

Ustawienia strony:

Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: po publikacji
RSS RSS
Zarejestruj się

17/06/14 od Marzena

Wiśniowy sposób

na polędwiczki

Dziś chciałabym się z Wami podzielić prostym przepisem na zdrowe i bardzo smaczne danie. Są to wiśniowe polędwiczki chili, które powinny przypaść niejednemu do gustu! (Wojciech Świdziński) Do zrobienia tego dania potrzebujemy: jedną polędwiczkę wieprzową, papryczkę chili, 3 łyżki wiśniówki, 5g mąki kukurydzianej, dwie szklanki wiśni, 2 łyżki octu balsamicznego oraz przyprawy (sól, pieprz).

Jak to zrobić? Zaczynamy od wydrylowania wiśni, które następnie wkładamy do miski. To samo robimy z drobno posiekaną papryczką chili (ale bez pestek), dolewamy dwie łyżki octu balsamicznego, trzy łyżki wiśniówki i na końcu wszystko mieszamy. 

Teraz bierzemy się za polędwiczki- kroimy je w poprzek w 2cm platerki, następnie rozbijamy je tłuczkiem na cienkie filety, a na koniec doprawiamy je solą i pieprzem.

Jeśli bardzo dbacie o figurę to proponuję popsikać patelnię PAMem i następnie zaczynamy smażyć polędwiczki. Po obustronnym obsmażeniu dodajemy wcześniej przygotowany sos i całość gotujemy ok. 3-4 min. 

Nasze danie można podawać różnie, ale moja propozycja to podanie go po prostu z ryżem na ciepło.

Smacznego!

Ostatnio komentowane na stronie:
05/03/2014 AgnesO

Słodki crème brûlée

3 komentarze, ostatni z 02/04/2016 od Mis_Paskownik
04/07/2014 ruda

Sezon na porzeczkę

7 komentarzy, ostatni z 16/07/2015 od pinot