8 osób
Ustawienia strony:
Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: przed publikacją
Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: przed publikacją
RSS
RSS
Lokalnie i ze smakiem
Dla wielbicieli lokalnych smakołyków i regionalnych potraw. Jeśli lubisz szukać nowych smaków i się tym dzielić, to miejsce dla Ciebie. Organiczne uprawy, przetwory z ekologicznych gospodarstw, sery od bacy, sklepiki ze świetnym jedzeniem, kulinarne symbole regionów, zwyczaje okołokuchenne... Skarby są tuż za rogiem, nie trzeba szukać w kuchni francuskiej czy włoskiej.
Dobre, bo polskie!
"Samotnia" z lokalnych składników
Stare receptury z nutą nowych trendów oraz lokalne - rozmowa.
Marta Chowaniec: Co dla Państwa znaczy jedzenie lokalne?
Roman Pękała (Samotnia nad Wdą): Jedzenie lokalne możemy rozumieć dwojako: - potrawy tradycyjne dla danego regionu, "odkurzenie" dawnych receptur, przepisów; a w naszym przypadku stare receptury z nutą nowych trendów - potrawy bazujące na lokalnych... czytaj dalej
Oceny +1/-0
Lato w pełni, czyli straszne upały, popołudniowe burze, w mieście jest trochę puściej i mniej korków niż na co dzień. I jeszcze jedno… owoce
Na każdym rogu ulicy, targu, możemy w Warszawie spotkać kolorowe stoiska pełne sezonowych owoców. Moim zdaniem właśnie smak tych malin, śliwek, moreli, brzoskwiń, wiśni, jagód tworzy magię lata!
Przedstawiam kilka propozycji na cieszenie się tymi owocami:1. Jeść świeże, tak po prostu, do jogurtu, sera, do kawy do herbaty, do... czytaj dalej
Smaki zimy
Zima nie jest moją ulubioną porą roku, może za wyjątkiem dni spędzonych na pełnych słońca stokach narciarskich. Jednak nie da się jej ominąć, dlatego trzeba jakoś z nią żyć, niezależnie czy mieszka się w dużym mieście czy niewielkiej miejscowości. I warto znaleźć możliwie dużo zalet i ładnych chwil. Ja ostatnio... czytaj dalej
Przeglądaj: