Elementy oznaczone jako jedzenie

Subskybowanie wpisu oznaczonego tagiem spowoduje, że będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych treściach, do których przypisano ten tag,


26/07/14 publiczna dla Z widelcem w podróży
Granitę można dziś już spotkać prawie we wszystkich wakacyjnych miejscówkach w Polsce. Wraz z nadejściem sezonu letniego pojawia się od... czytaj dalej
oceny 1/0
24/07/14 publiczna dla Z widelcem w podróży
Mercado da Ribeira to miejsce, do którego z pewnością powinnieście zajrzeć będąc w Lizbonie. Stary budynek marketu został przebudowany w... czytaj dalej
oceny 1/0
08/07/14 publiczna dla Z widelcem w podróży
Francuski éclair
czyli ciastko jak błyskawica
We francuskiej cukierni, podobnie jak makaroników, nie może zabraknąć ciastek éclair. Podłużne ciasteczka kuszą zapachem i błyszczącą polewą, czasem w... czytaj dalej
oceny 1/0, komentarze 5, ostatni od Ola:
nigdy nie wiadomo gdzie wykorzystamy zdobyta wiedze - niespelna tydzien po pubikacji tego tekstu trafilam w ...
07/07/14 publiczna dla W kuchni z pomysłem
Jako dziecko lubiłam jagody między innymi dlatego, że barwiły usta. Tak naprawdę wciąż bardzo to lubię. Moja babcia robiła też... czytaj dalej
komentarze 1, ostatni od ruda:
Generalnie jagody to wyjątkowo dobry dla naszego zdrowia owoc. Przede wszystkim mają właściwości antyoksydacyjne czyli ...
04/07/14 publiczna dla Z widelcem w podróży
W to miejsce zapewne nie zaprowadzi Was żaden przypadkowy turysta. Ja o tej restauracji dowiedziałam się od znajomego z Lizbony... czytaj dalej
oceny 2/0, komentarze 3, ostatni od bt:
A jak właściwie nazywa się ta restauracja? Czy przypadkiem nie Cantina Das Freiras przy Travessa ...
03/07/14 publiczna dla Jedzmy zdrowo!
Odpowiedź na to pytanie nie jest wcale taka prosta, jakby się mogło wydawać, bo bynajmniej nie chodzi o stwierdzenie "nożem... czytaj dalej
oceny 1/0
02/07/14 publiczna dla Z widelcem w podróży
Jeśli jesteście miłośnikami pizzy i będziecie w Lizbonie, to musicie koniecznie zjeść w pizza a pezii! Naprawdę.... zdecydowanie najlepsza pizza... czytaj dalej
oceny 1/0
01/07/14 publiczna dla Z widelcem w podróży
Czy zastanawialiście się kiedyś, dlaczego to właśnie w Szwajcarii powstaje najlepsza czekolada na świecie? Czytając o historii czekolady doszłam do... czytaj dalej
oceny 1/0, komentarze 1, ostatni od SSC:
Szwajcarska czekolada z Genewy Witam, ja chcę polecić czekolady Favarger z Genewy. Najwyższa jakość i 200 lat tradycji. Czytajcie ...
27/06/14 publiczna dla Jedzmy zdrowo!
Dlaczego Francuzki nie tyją? Pytanie to stanowi tytuł książki Mireille Guiliano, poświęconej fenomenowi francuskich kobiet, które mimo spożywania bagietek, tłustych... czytaj dalej
komentarze 3, ostatni od ruda:
[Ola]: Teoria zakladała spożywanie posiłków tylko, gdy jest się naprawdę głodnym Zasadniczo przytoczona przez Ciebie ...
26/06/14 publiczna dla Smakowało mi
Na jesieni pisałam o wspaniałej inicjatywie Targu Śniadaniowego, który odbywa się w każdą sobotę na warszawskim Żoliborzu. Wraz z rozpoczęciem... czytaj dalej
oceny 1/0, komentarze 2, ostatni od AgnesO:
Niestety ceny faktycznie nie są najniższe, niekiedy wręcz zedycowanie wygórowane. Jednak wciaż warto się wybrać ...
22/06/14 publiczna
Yvette van Boven i Oof Verschuren
duet kulinarno-fotograficzny
Na książkę kucharską Yvette van Boven wpadłam wybierając prezent dla przyjaciółki. Właściwie to nie książkę, a książki bo Boven wydała... czytaj dalej
komentarze 4, ostatni od Ola:
super. Ale mi w głowie automatycznie wlączyl się głos mojej mamy gdy do włąsnych malunków ...
20/06/14 publiczna dla W kuchni z pomysłem
Mini serniczki
na możliwości każdego kucharza
Niestety nie jestem dobrym kucharzem. Może wynika to z tego, że moje gotowanie ogranicza się do kilku podstawowych czynności a... czytaj dalej
oceny 1/0
20/06/14 publiczna dla Z widelcem w podróży
Nigdy nie byłam w Grecji. Co się z tym wiąże - nie miałam okazji spróbować prawdziwych greckich potraw, nad czym ubolewam... czytaj dalej
17/06/14 publiczna dla W kuchni z pomysłem
Wiśniowy sposób
na polędwiczki
Dziś chciałabym się z Wami podzielić prostym przepisem na zdrowe i bardzo smaczne danie. Są to wiśniowe polędwiczki chili, które... czytaj dalej
oceny 1/0
16/06/14 publiczna dla Z widelcem w podróży
Dziś znowu powracamy do węgierskiego kociołka. Ostatnio było o mniej więgierskim, a bardziej polskim - placku po węgrersku. Dziś o langoszu... czytaj dalej