7 osób
Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: po publikacji
Mini serniczki
na możliwości każdego kucharza
Niestety nie jestem dobrym kucharzem. Może wynika to z tego, że moje gotowanie ogranicza się do kilku podstawowych czynności a całe dnie spędzam poza domem. Jednak mini serniczki potrafiłam zrobić nawet ja, dlatego jeśli obawiasz się o to, że Twoje możliwości są niewystarczające śmiało możesz sięgnąć do tego zdrowego i smacznego przepisu. (Joanna Cudziło)
Do zrobienia serniczków potrzebujemy: 2 jajka, słodzik (jeśli ktoś ma ochotę może zamienić na stewię), 250 gram chudego twarogu, kilka kropel aromatu do ciasta, łyżeczka proszku do pieczenia oraz 4 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej.
Jak to zrobić? Rozpuszczany słodzik w małej ilości wody. Następnie do miski wrzucamy cały twaróg, wbijamy dwa jaja i całość miksujemy. Dodajemy resztę skłakników i miksujemy do uzyskania w miarę jednolitej masy.
Po przygotowaniu foremek do muffinek przelewamy naszą masę do nich i wkładamy do piekarnika na ok. 20 min przy temp. 160-180 stopni.
Tera już wystarczy je tylko wyjąć i cieszyć się zdrową i smaczną przekąską.