
7 osób
Tematy strony:
Patenty
Obiadowo - na gorąco i na zimno
Przekąski
Nie kupuj, zrób to sam
Dla spragnionych
Na słodko
Sezon na owoce
Sezon na warzywa
Ustawienia strony:
Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: po publikacji
Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: po publikacji
RSS
RSS
Czyli jak nie rozwodnić wina

Pewnie wszyscy to znamy – chcemy schłodzić nasze wino/sok/drinka/każdy inny napój, wrzucamy kostki lodu i voila, jest zimno, ale nasz napój jest też nieco rozwodniony. A uniknąć można tego w bardzo łatwy sposób.
Wystarczy zrezygnować z kostek lodu, nie ważne, o jak pięknych kształtach by były. Kostki zawsze... czytaj dalej
Sztuczka z sałatą

Uwielbiam zapiekanki, szczególnie te ziemniaczane (wtedy z obowiązkowym porem). Zarówno w postaci wegetariańskiej, jak i mięsnej, z pysznym boczkiem czy warstwą dobrego mielonego mięsa. Czasami nie udawało się uniknąć przywierania dolnej warstwy, szczególnie jeśli całość nie była zbyt obficie podlana sosem. I wtedy ktoś podrzucił mi pomysł, dzięki któremu problem... czytaj dalej
żeby pysznie smakowało

Od kiedy pamiętam, mama robiąc jakieś dania kuchni pseudo-włoskiej podawała nam makaron polany sosem. Założę się, że u wielu z Was podawano go identycznie - talerz, kluchy - a na to sos.Okazuje się jednak, że to kulinarna profanacja. Serio. I przyznaję się bez bicia - ja też o tym nie wiedziałam, dopóki... czytaj dalej
Ostatnio komentowane na stronie:

11/03/2014
AgnesO
Francuskie crepes czy amerykańskie pancakes?
1
komentarz
z 02/04/2016
od Mis_Paskownik

08/12/2013
martachowaniec