W kuchni z pomysłem
7 osób
Moderatorzy:
    Agata ruda

Ustawienia strony:

Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: po publikacji
RSS RSS
Zarejestruj się

24/04/14 od AgnesO

Botwinka

Nie ma jak wiosna. A raczej nie ma jak wiosenne dania! Uwielbiam moment, kiedy w sklepach i na bazarkach robi się coraz bardziej kolorowo. Mogę w końcu urozmaicić domowe menu i wzbogacić je o lekkie, smakowite dania.

(AgnesO)

Na chłodnik może jeszcze troszkę za wcześnie, ale za to na zupę z botwinki jest w sam raz. Lubię botwinkę bo oprócz genialnego koloru, można ją podawać z alternatywnymi dodatkami. Ja najczęściej gotuję do niej słodkie ziemniaczki, które na koniec delikatnie podsmażam na maśle i posypuję koperkiem lub gotuję jajka. Jest świetna także z pokruszonym serem feta.

(AgnesO)

(AgnesO)

Ponadto botwinka jest niskokaloryczna, także świetnie nadaje się na wiosenny czas, kiedy niektórzy chcą zrzucić kilka kilogramów ;)

Do zrobienia botwinki, wykorzystałam przepis z Kwestii Smaku. Dodałam jeszcze dużo szczypiorku, którego akurat w tym przepisie nie ma, a dla mnie jest to nieodłączny składnik.

 

Ostatnio komentowane na stronie:
05/03/2014 AgnesO

Słodki crème brûlée

3 komentarze, ostatni z 02/04/2016 od Mis_Paskownik
04/07/2014 ruda

Sezon na porzeczkę

7 komentarzy, ostatni z 16/07/2015 od pinot