Autor martachowaniec
Marta
subskrybuj autora
(subskrybuje: 1 osoba)

subskrybuj autora, jeśli chcesz otrzymywać informacje o jego nowych notatkach.

Wpisy:
Notatki 68 (+35/-0)
Komentarze 23 (+3/-0)
RSS RSS
Marta
06/11/13 na publicznej stronie Najlepszy Szef Kuchni
Szef Kuchni, restauracja 99, Al. Jana Pawła II 23, Warszawa. 1. Kucharz w pełni sezonu Nie istnieje w gastronomii jednoznaczne... czytaj dalej
05/11/13 na publicznej stronie W kuchni z pomysłem

Fenkuł

Koper włoski, koper słodki
Fenkuł
Kolejne warzywo, którego nie doceniamy. Polubimy go, jeśli lubimy anyż, bo smakuje anyżkowo, lekko słodko, korzennie. Sezon zaczyna się w... czytaj dalej
W temacie: Sezon na warzywa
05/11/13 na publicznej stronie W kuchni z pomysłem

Pasternak

czyli nie pietruszka
Pasternak
Znana jest już anegdotka, że kandydaci na najlepszego szefa kuchni w programie MasterChef w TVN nie potrafili rozpoznać tego zacnego... czytaj dalej
W temacie: Sezon na warzywa
04/11/13 na publicznej stronie W kuchni z pomysłem

Kasztany

Smak mają orzechowo-słony
Kasztany
„Najlepsze kasztany są na Placu Pigalle” - kto nie pamięta słynnego hasła z serialu „Stawka większa niż życie”. Odzew brzmiał: „Zuza... czytaj dalej
W temacie: Sezon na warzywa
komentarze 1, ostatni od Antisaina:
Pierwszy raz kasztanów spróbowałam jakiś miesiąc temu w Zajeździe Magyar. Podanie na słodko zaskoczyło mnie, może dlatego, że trudno mi było sobie wyobrazić smak kasztanów. ...
04/11/13
3 komentarze do notatki użytkownika martachowaniec
Dynia

Dynia

Szczerzy zęby, a smakuje pysznie.
04/11/13
1 komentarz do notatki użytkownika Ola
31/10/13
1 komentarz do notatki użytkownika Agata
Würstelstand

Würstelstand

Fast food z tradycją
30/10/13 na publicznej stronie Najlepszy Szef Kuchni
Szef Kuchni, restauracja Casa Pablo, ul. Grzybowska 5a, Warszawa 1. Kucharz w pełni sezonu Oczywiście w Hiszpanii istnieje wiele produktów... czytaj dalej
komentarze 1, ostatni od Ola:
Podoba mi się niekowencjonalne podejście pana Gonzalo. Fajna jest taka odrobina szaleństwa w kuchni, zwłaszcza że daje nam - odwiedzającym restaurację - szansę na sprobowanie ...
30/10/13 na publicznej stronie Najlepszy Szef Kuchni
„Władczyni zapachów”, „gwiazda w kuchni”, „herbaciana dama” - tak określają ją media. Kiperka, kompozytorka smaków i zapachów, również na wyłączność jako... czytaj dalej
oceny 1/0, komentarze 1, ostatni od mrtswtk:
[martachowaniec]: Teraz delektuję się prostotą czarnego pieprzu. (...) Nawet herbatę świetnie przyprawia. Miałam okazję pić herbatę z pieprzem w Indiach. Było to ciekawe połączenie. Więcej ...
30/10/13 na publicznej stronie Najlepszy Szef Kuchni
Szef w Polish Your Cooking, ul. Przeskok 2 1. Kucharz w pełni sezonu Nie do końca wiem, jak odpowiedzieć na... czytaj dalej
oceny 1/0
29/10/13 na publicznej stronie Najlepszy Szef Kuchni
Kucharz, nauczyciel w stołecznej szkole gastronomicznej 1. Kucharz w pełni sezonu Każdego dnia na świecie jest pełnia sezonu. 2. Niedoceniane... czytaj dalej
29/10/13 na publicznej stronie Najlepszy Szef Kuchni
Kucharz w restauracji Topollino, Aleja Najświętszej Maryi Panny 67, Czestochowa. 1. Kucharz w pełni sezonu Praca, praca to moja pasja... czytaj dalej
29/10/13 na publicznej stronie Najlepszy Szef Kuchni

Drinki do zjedzenia

Tomek Roehr opowiada o koktajlach molekularnych
Drinki do zjedzenia
Proszę o definicję drinka molekularnego. Tomek Roehr: Słowo „molekularny” ostatnio zrobiło się w Polsce modne. Myślę, że lepiej nazwać te... czytaj dalej
29/10/13 na publicznej stronie Najlepszy Szef Kuchni
Kucharz, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, restauracja Sowa&Przyjaciele, ul. Gagarina 2, Warszawa. 1. Kucharz w pełni sezonu Pracuję w... czytaj dalej
oceny 3/0
29/10/13 na publicznej stronie Najlepszy Szef Kuchni

Jedzenie z metką sezonowości

Nie ma jednych jabłek, zapytajmy w sklepie o kolorową marchewkę, nie ukrywajmy, że jakość kosztuje – droga Tomka Woźniaka do tego, by żyć świadomie i prawdziwie.
Jedzenie z metką sezonowości
Jakie jest Twoje ulubione mięso? Tomek Woźniak: Dobrej klasy wołowina, wolna od antybiotyków,  rasy mięsnej np.: Angus lub Hereford, ale... czytaj dalej
oceny 1/0
29/10/13 na publicznej stronie Najlepszy Szef Kuchni
Kucharz, dziennikarz kulinarny, prowadzi restaurację Burger Kitchen, ul. Widok 8, Warszawa. 1. Kucharz w sezonieW kuchni najważniejszy jest czas.  Tak... czytaj dalej
oceny 2/0
26/10/13 na publicznej stronie Najlepszy Szef Kuchni
Szef Kuchni, restauracja 4Elements w Qubus Hotel Bielsko-Biała, ul. Mostowa 2 1. Kucharz w pełni sezonu Hmm... na pewno bardzo... czytaj dalej
oceny 1/0
24/10/13 na publicznej stronie Najlepszy Szef Kuchni
Kucharz, restauracja Sushi Sagrada, Bergen. 1. Kucharz w sezonie W restauracji sushi ciężko o sezonowość, ponieważ wszystkie produkty mamy przez... czytaj dalej
Ostatnio komentowane notatki autora:
22/12/2013 martachowaniec

Kapusta biała

6 komentarzy, ostatni z 24/12/2013 od SKIP
16/12/2013 martachowaniec

Marchewka

1 komentarz z 16/12/2013 od Ola
Przeglądaj: