W kuchni z pomysłem
7 osób
Moderatorzy:
    Agata ruda

Ustawienia strony:

Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: po publikacji
RSS RSS
Patenty
Czyli jak nie rozwodnić wina
Winogrona zamiast lodu
Pewnie wszyscy to znamy – chcemy schłodzić nasze wino/sok/drinka/każdy inny napój, wrzucamy kostki lodu i voila, jest zimno, ale nasz napój jest też nieco rozwodniony. A uniknąć można tego w bardzo łatwy sposób. Wystarczy zrezygnować z kostek lodu, nie ważne, o jak pięknych kształtach by były. Kostki zawsze... czytaj dalej
Oceny +2/-0,
W temacie: Patenty
komentarze 3, ostatni od pinot:
Super pomysł! :-) Ale co zlego w rozwadnianiu wina, gdy lato, a wino powiedzmy takie podstawowe białe, toż to w Niemczech i Austrii robi sie ... ...
Sztuczka z sałatą
Jak nie przypalić zapiekanki
Uwielbiam zapiekanki, szczególnie te ziemniaczane (wtedy z obowiązkowym porem). Zarówno w postaci wegetariańskiej, jak i mięsnej, z pysznym boczkiem czy warstwą dobrego mielonego mięsa. Czasami nie udawało się uniknąć przywierania dolnej warstwy, szczególnie jeśli całość nie była zbyt obficie podlana sosem. I wtedy ktoś podrzucił mi pomysł, dzięki któremu problem... czytaj dalej
Oceny +1/-0,
W temacie: Patenty
komentarze 3, ostatni od Ola:
super, dzieki. A podgotowujesz wczesniej trochę ziemniaki? Ja tak kiedys robiłam, ze gotowalam je 10 minut, a dopiero potem przekladalam do brytwanki - ten patetnt ... ...
żeby pysznie smakowało
Jak podać makaron z sosem
Od kiedy pamiętam, mama robiąc jakieś dania kuchni pseudo-włoskiej podawała nam makaron polany sosem. Założę się, że u wielu z Was podawano go identycznie - talerz, kluchy - a na to sos.Okazuje się jednak, że to kulinarna profanacja. Serio. I przyznaję się bez bicia - ja też o tym nie wiedziałam, dopóki... czytaj dalej
Oceny +3/-0,
W temacie: Patenty
komentarze 5, ostatni od AgnesO:
Wow, ostatnio w każdym przepisie czytam, żeby makaron wymieszać z sosem od razu w garnku. Zazwyczaj nie zwracałam na to uwagi i robiłam różnie, jak ... ...
Ostatnio komentowane na stronie:
05/03/2014 AgnesO

Słodki crème brûlée

3 komentarze, ostatni z 02/04/2016 od Mis_Paskownik
04/07/2014 ruda

Sezon na porzeczkę

7 komentarzy, ostatni z 16/07/2015 od pinot