Smakowało mi
8 osób
Moderatorzy:
    pinot

Ustawienia strony:

Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: po publikacji
RSS RSS
Zarejestruj się

Zwędzona babka pod pierzyną

Notatka z drogi

Zawsze cieszy mnie, gdy w menu zajazdu znajdę obok żurków i karkówek jakieś potrawy nietypowe albo regionalne. Oczywiście od razu ich próbuję. Tak było w "Babskim jadle" pod Gostyninem i w łowickich "Powrotach", gdzie zjadłem kluseczki ze skwarkami i białym serem, tak też było w "Austerii" znajdującej się przy "siódemce" w Rychnowie. Tu mój wybór padł na "zwędzona babkę pod pierzyną", czyli pieczone kotleciki z przetartych ziemniaków wymieszanych ze skwarkami, podane z twarożkiem ze szczypiorkiem i z porządnym płatem boczku. Ponoć danie typowo mazurskie. Dla mnie pycha. W sam raz na nieduży posiłek w czasie letniej podróży.
 
Wrażenie zrobił też wystrój zajazdu: całość przykryta strzechą, wewnątrz pomieszczenia z motywami ludowymi. Bardzo sympatyczne miejsce. Zdjęcia: 
Ostatnio komentowane na stronie:
05/11/2013 pioter

Bar Przystań w Sopocie

14 komentarzy, ostatni z 27/07/2016 od izmi
11/02/2014 Ola

Chinkali

gruzińskie pierogi
7 komentarzy, ostatni z 14/04/2016 od Mis_Paskownik