Smakowało mi
8 osób
Moderatorzy:
    pinot

Ustawienia strony:

Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: wszyscy
Moderacja: po publikacji
RSS RSS
Zarejestruj się

W poszukiwaniu idealnej pizzy..

czyli o zaletach wielu restauracji Socjal

Trochę się już na bywajtu pisało o warszawskich poszukiwaniach prawdziwie włoskiej pizzy. Było już o Pizzerii UFO na starówce i o Cafe Spokojna niedaleko Powązek. Dzisiaj pod lupę weźmy stosunkowo nowe miejsce na kuliarnej mapie Warszawy - restaurację Socjal.

Niewielki lokal mieści się w samym centrum miasta - na ul. Foksal. Ceny nie są specjalnie niskie - ale jak na taką lokalizację też niespecjalnie wysokie. Za średniej wielkości (trochę za duża na jedną bardzo głodną osobę, trochę za mała na głodne dwie) margheritę zapłacimy 18 zł. Ale jedzenie jest naprawdę świetne. Pizza genialna, ma wszystko na swoim miejscu. Chrupiące, cieniutkie ciasto, idealny sos, pyszny ser i świeże dodatki.

Co wyróżnia tę knajpę spośród wielu innych przyrządzających włoskie dania w sposób godny rodowitego Włocha?

1. Wystrój - wnętrze jest jasne, urządzone z wyczuciem i pomysłem. Punkt charakterystyczny - ogromny stół, na długość całej resturacji. Socjal jest miejscem społecznym, nie usiądziemy tu nigdy sami, stół będziemy dzielić z pozostałymi gośćmi resturacji. Jak dla mnie - bomba!

Stół w Socjalu Stół w Socjalu (Anna Ciepiela)

2. Zmienne menu - w menu codziennie pojawiają się trochę inne pozycje. Jeśli będziemy mieli ochotę na coś, czego w menu akurat w tym dniu nie znajdziemy, kucharz przygotuje to specjalnie dla nas - dokładnie w taki sposób, na jaki mamy ochotę.

Socjal - kucharz Socjal - kucharz (Anna Ciepiela)

3. Kuchnia otwarta do 4:00 - głód zaskoczył nas podczas nocnych wojaży po centrum miasta? Żaden problem - w Socjalu pożywimy się każdego dnia aż do 4:00 nad ranem.

Ostatnio komentowane na stronie:
07/07/2013 pioter

Obiad

w Soul Kitchen
1 komentarz z 03/05/2022 od Chris888
05/11/2013 pioter

Bar Przystań w Sopocie

14 komentarzy, ostatni z 27/07/2016 od izmi
11/02/2014 Ola

Chinkali

gruzińskie pierogi
7 komentarzy, ostatni z 14/04/2016 od Mis_Paskownik