Najlepszy Szef Kuchni
6 osób
Moderatorzy:
    martachowaniec

Ustawienia strony:

Widoczność: wszyscy
Publikować mogą: autorzy
Moderacja: przed publikacją
RSS RSS
Zarejestruj się

Michał Bałazy dla bywajtu

Kucharz, restauracja&dom przyjęć Amrestis, Jastrzębie Zdrój, ul. Energetyków 14

1. Kucharz w pełni sezonu

To bardzo zmęczony człowiek, któremu energii dodaje satysfakcja z realizowanej pasji.

2. Niedoceniane polskie składniki

Kasza, pigwa, jarzębina

3. Fajny przepis na jesień

Krem z dyni z chipsami z jabłka (może mało oryginalny ale pyszny)

4. Restauracyjny patent dla domowej kuchni

Kiedy grillujemy mięso na patelni, pamiętajmy o dwóch rzeczach: patelnię rozgrzewamy aż do momentu, kiedy zobaczymy pierwszy dym, a po zakończeniu obróbki mięso musi odpocząć kilka chwil w piekarniku ustawionym na 90 st. C.

5. Ulubiona przyprawa

Szafran, imbir, czerwony pieprz

6. Pomysł ze świata

Pieczenie mięsa w niskiej temperaturze

7. Najtrudniejszy klient

Goście przyjęcia zorganizowanego z okazji diamentowego jubileuszu panowania królowej Elżbiety II

8. Niekonwencjonalnie , czyli...

Inaczej niż ogólnie znane i przyjęte

9. Recepta na romantyczną kolację

Dwoje ludzi połączonych gorącym uczuciem i krewetki pieczone z chorizo na quinoi szafranowej

  • Michał Bałazy Michał Bałazy (materiał autora)