Elementy oznaczone jako przepis

Subskybowanie wpisu oznaczonego tagiem spowoduje, że będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych treściach, do których przypisano ten tag,


24/08/14 publiczna dla W kuchni z pomysłem
Jak przygotować raki
Przepis od rybaków
W latach 70. i 80. raki, według relacji moich rodziców, były bardzo popularne. Być może wynikało to z czystości naszej... czytaj dalej
oceny 2/0
07/07/14 publiczna dla W kuchni z pomysłem
Jako dziecko lubiłam jagody między innymi dlatego, że barwiły usta. Tak naprawdę wciąż bardzo to lubię. Moja babcia robiła też... czytaj dalej
komentarze 1, ostatni od ruda:
Generalnie jagody to wyjątkowo dobry dla naszego zdrowia owoc. Przede wszystkim mają właściwości antyoksydacyjne czyli ...
20/05/14 publiczna dla W kuchni z pomysłem
Po uciechach podniebienia jakich zaznałam w trakcie ostatniego pobytu w Gruzji zachcialo mi się jakiegoś bardziej "wyrafinowanego" i lżejszego dania... czytaj dalej
komentarze 3, ostatni od ruda:
Postaram się przepis wrzucić, gorzej, że chyba nie mam ani jednego zdjęcia tych biszkoptów.
08/04/14 publiczna dla W kuchni z pomysłem
Ciasto fasolowo-bananowe
Fasola w nowej odsłonie czyli "dobre" deserowe kalorie
Nadeszla wiosna, czyli zaraz będzie już lato - a jak lato to i mniej odzieży wierzchniej. Wielu spośród nas podejmuje decyzję... czytaj dalej
oceny 1/0, komentarze 5, ostatni od Ola:
@Mateusz  - ok, to życzę powodzenia bo ciasto jest naprawdę fajne. A gdybyś jednak jakimś cudem ...
23/10/13 publiczna dla W kuchni z pomysłem
Nie tak dawno temu, jako początkująca "Pani domu", postanowiłam ugotować rosół. Ponieważ wierzę w siłę autorytetów, zwróciłam się o poradę... czytaj dalej
oceny 2/0, komentarze 1, ostatni od Agata:
[Ola]: Pojawiło się też dzisiaj na moim stole w postaci muffinek z ciasta marchewkowego z ...
13/10/13 publiczna
Jako że zbliża się Halloween,   oto przedstawiam  dyniową wariację na temat mojej zupy z porów czyli Vichyssoise z DYNIĄ   Zupa... czytaj dalej
oceny 2/0, komentarze 3, ostatni od Agata:
[pinot]: @Agata: a mogą być z serem?  O taaak, z serem to idealne połączenie!